- Nieuws

Financieel jaarverslag seizoen 2022-2023

Op vrijdag 19 mei kwam er een einde aan een sportief zeer teleurstellend seizoen waarin onze doelstelling, het behalen van de play-offs, niet werd behaald. Na een succesvolle eerste periode waarin in 10 wedstrijden 18 punten werden verzameld trad het verval in. Dit kreeg een extra lading toen Jurgen Streppel in december aangaf per direct te vertrekken naar Helmond Sport.

Het vertrek sloeg een groot gat in de technische organisatie waarbij zowel de functie van hoofdtrainer als die van technisch manager vacant werd. Op 6 januari tekende Edwin de Graaff een contract als hoofdtrainer tot het einde van het seizoen. Ondanks de tomeloze inzet van alle technisch betrokkenen waren we niet in staat het tij te keren.

Waar het sportief een zeer teleurstellend jaar betrof ging het organisatorisch een stuk beter. Ondanks de sportieve prestaties en verrassende ontwikkeling op technisch vlak hebben we de rust weten te bewaren. Dit had zijn positieve invloed op de commerciële inkomsten met een flinke stijging tot gevolg. Ook de businessevents, eindelijk weer mogelijk na corona, werden zeer positief ontvangen. Dat Roda JC een belangrijke rol vertegenwoordigt in de regio is wederom bewezen. Gestegen wedstrijdbaten laten zien dat het draagvlak voor onze club onverminderd groot blijft. Daar komt nog bij dat we zijn gestart om ‘elke dag van waarde te zijn voor onze regio.’ De programma’s zoals de wijk- en schooltoer worden met enorm veel enthousiasme ontvangen. Dat de maatschappelijke doelstelling ons menens is wordt ook extern gezien en gewaardeerd. Steeds meer partijen willen betrokken zijn en bijdragen aan zowel de sportieve als maatschappelijke ambitie.

Door tijdens het seizoen oog te hebben voor de positieve ontwikkelingen binnen Roda JC hebben we in alle rust kunnen kijken naar een gedegen technische structuur. Een structuur die voor meer continuïteit moet gaan zorgen op technisch vlak. Hier is invulling aangegeven door het aanstellen van technisch manager Rob Servais en hoofdtrainer Bas Sibum. We zijn allen overtuigd van de richting die wij zijn ingeslagen en tegelijkertijd ook nieuwsgierig hoe zich dit verder gaat ontwikkelen. Ondanks de teleurstellende sportieve prestaties zijn we trots te vermelden dat zowel de sponsoren als de supporters ons zijn blijven steunen. Dit gaf ons de ruimte om vooruit te kunnen plannen en een begroting neer te leggen die geen afbreuk doet aan onze sportieve ambities.

Roda JC heeft het seizoen 2022-2023 beëindigd met een positief nettoresultaat van € 1,2 miljoen. Hierdoor is het eigen vermogen per eind juni 2023 verbeterd, deze bedraagt per ultimo boekjaar 2022- 2023 €0,9 miljoen negatief. Wij gaan ervan uit dat wij in dit financieel jaarverslag u een goed beeld geven van de huidige financiële positie van Roda JC.

Tot slot kunnen we melden dat op basis van de ingediende jaarcijfers 2022-2023 en de prognosecijfers 2023-2024 Roda JC Kerkrade 27 punten heeft behaald op basis van het Financieel Rating Systeem (FRS). Dat ligt boven de door de KNVB gestelde norm van 15 punten (bij een maximum van 40).

Klik hier voor het volledige jaarverslag.

Met dank aan al onze supporters, partners, medewerkers, vrijwilligers en overige betrokkenen.


De directie,
Jordens Peters
Maurice Kleuters

 

Gerelateerd

Events

keyboard_arrow_up